Gratinerad hummer

Gratinerad hummer. Recept från restaurang Camara. Med hummertinan mitt i restaurangen serveras alldeles nykokt och smörgratinerad hummer.

Gratinerad hummer Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Gratinerad hummer

Ingredienser 1 kokt hummer

Gratinerad hummer
20 g smör, rumsvarmt
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 nypa havssalt
1 msk persilja, mycket finhackad
1 tsk dijonsenap
1 msk torr sherry

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Rör samman smör, sherry, senap, peppar och persilja.
3. Klyv hummern i 2 halvor. Hugg jack i klorna på 2 ställen med en stadig kockkniv. Då går det bra att bryta isär klorna och lätt få tag köttet inuti.
4. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat, även klorna. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen ca 5 minuter bara så att den blir varm och får lite färg på ytan. Eventuellt kan det behövas några korn salt på hummer vid serveringen. Det beror på hur hummern är kokt.

Recept från