Gratinerad hummer

Gratinerad hummer. Recept från restaurang Camara. Med hummertinan mitt i restaurangen serveras alldeles nykokt och smörgratinerad hummer.

grattinerad hummer

Gratinerad hummer

Ingredienser 2 kokt hummer

Gratinerad hummer
2 st hummer, kokt
20 g smör, rumsvarmt
1 msk torr sherry
1 tsk dijonsenap
1 msk persilja, mycket finhackad
0,5 krm svartpeppar, nymald
1 nypa havssalt

Gratinerad hummer

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Rör samman smör, sherry, senap, peppar och persilja.
3. Klyv hummern i 2 halvor. Hugg jack i klorna på 2 ställen med en stadig kockkniv. Då går det bra att bryta isär klorna och lätt få tag köttet inuti.
4. Lägg hummerhalvorna på ett ugnssäkert fat, även klorna. Bred på smöret och sätt hummern högt upp i ugnen ca 5 minuter bara så att den blir varm och får lite färg på ytan. Eventuellt kan det behövas några korn salt på hummer vid serveringen. Det beror på hur hummern är kokt.

SE ÄVEN

Läckraste snittarna till fest

Tre goda fördrinkar att bjuda på

Chokladfondant med nutella till dessert

Recept från