Granatäppelpunch med apelsinklyftor

Förbered apelsinklyftor och ­förvara dem tillsammans med ­granatäppelkärnor i frysen, likaså vodkan. Det är viktigt att allt är ­riktigt kallt vid servering!

15 min+1 dygn för frukten att frysa

1. Halvera 4 apelsiner längs med. Skär bort de vita hinnorna och de yttersta kanterna. Skär apelsinerna i klyftor. Peta ut kärnorna ur 1/2 granatäpple. Lägg apelsin­klyftor och granatäppelkärnor på en bricka. Ställ i frysen 1 dag före ser­vering.

2. Pressa saften ur 5 apelsiner och mät till 4 dl. Sila. Pressa saften ur 1/2 granatäpple. Blanda apelsinsaft, granat­äppeljuice, granatäppelsaft, vodka och citronsaft.

3. Blanda citrusblandningen med bitter lemon, is, apelsinklyftor och granatäppelkärnor. Servera.

Recept från