Gramigna med salsiccia i gräddig sås

Recept på gramigna med salsiccia i gräddig sås. Gramigna är en torkad äggpasta. Den går förstås att byta ut mot annan torkad äggpasta, till exempel pappardelle. Servera rätten rykande varm!

För 4 personer:

Ingredienser

300 g gramignapasta
1 fänkålsstånd
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
400 g salsicciakorv färsk, gärna toskansk med fänkål
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin torrt
1 kruka oregano
1,5 dl parmesanost finriven
2 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

blandad sallad med rosésallad

30 minuter

Gramigna med salsiccia i gräddig sås – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (spara ca 2 dl av kokvattnet att späda såsen med.
  2. Ansa och strimla fänkålen. Skala och finhacka vitlöken. Stek fänkål och vitlök i olja i en stor stekpanna ca 3 min.
  3. Ta bort skinnet på korven och skär den i  1 cm tjocka skivor. Lägg korven i pannan. Häll på grädde och vin. Låt sjuda utan lock ca 5 min.
  4. Hacka hälften av oreganon. Blanda ner oregano och parmesan i såsen och krydda med peppar. Späd med 1–2 dl pastavatten. Vänd ner pastan. Lägg upp pastan på ett fat och garnera med resterande oregano. Servera direkt med sallad.