Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Len gröt på grahamsgryn med både fibrer och vitaminer. Toppa med päron och knapriga nötter.

25 minuter

Recept: Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

  1. Karamelliserade päron: Skär päronet i tunna skivor tvärs över och pilla bort kärnorna. Smält smör, socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och stek 2–3 min, tills de mjuknat lite. Låt svalna.
  2. Koka upp mjölk, vatten, kardemumma och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme ca 5 min, rör om då och då.
  3. Hacka pistaschnötterna. Servera gröten toppad med päron, pistaschnötter och mjölk.

Recept från