Gräddsåsen i detta recept smaksätts med svartvinbärsgelé. Så gott!

För 4 personer

Ingredienser

1 gul lök
1 morot liten
1 lagerblad
5 vitpepparkorn
5 dl vatten
3 msk konc kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk Maizena majsstärkelse
1/2 tsk salt

Gräddsås – gör så här

  1. Skala och hacka lök och morot.
  2. Lägg lök, morot, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt fonden. Låt koka utan lock tills cirka hälften återstår.
  3. Häll i grädden och låt koka ca 5 min. Sila såsen.
  4. Rör i gelé och majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och krydda med salt.

Serveringsförslag: Köttbullar, potatismos, gräddsås och gurka.

 

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade med Allt om Mat:s provlagade recept!  Signa upp dig här

nyhetsbrev

Foto: Ulrika Pousette

Signa upp dig här!

Fler recept med: Sås och marinad