Gräddkokt grönkål

Recept på gräddkokt grönkål. En variation på grönkål som går snabbt att laga. God till skinkan och olika sorters lax.

För 8-10 personer på julbord:

Ingredienser

400 g grönkål
2 tsk majsstärkelse Maizena
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl ost riven lagrad, gärna västerbottensost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

15 minuter

Gräddkokt grönkål — gör så här:

  1. Repa grönkålen och riv den i bitar. Koka upp en stor gryta med lättsaltat vatten.
  2. Lägg ner grönkålen och koka den ca 2 min. Häll av vattnet och skölj kålen i kallt vatten (då behålls den gröna färgen).
  3. Lägg tillbaka kålen i kastrullen och strö på majsstärkelsen. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Buffé, Grönsaker, Jul, Övrigt