Gräddig och len laxsoppa

Smarrig soppa med långsamma kolhydrater. Receptet kommer från GI Viktkoll.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV GI Viktkoll

Gräddig och len laxsoppa

1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till.

 

 

Här hittar du fler goda GI-recept på middagar som är både smala och mättande.

Recept från