Gräddig fisksoppa med citrongräs och ingefära

Milda, fina smaker passar till ett glas kylt rosévin. Servera gärna soppan med nybakta baguetter.

1. Ta bort ev torra delar av citron­gräset. Banka det med skaftet på en kniv, strimla och hacka fint.
2. Skala och finhacka vitlöken. Fräs citrongräs, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Häll på fond, vatten och grädde och låt koka ca 5 min.
3. Skala och skär morötterna i fina strimlor. Skölj och strimla sockerärterna. Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora bitar.
4. Skala, kärna ur och skär gurkan i små fyrkanter, ca 1 x 1 cm. Skala räkorna och blanda dem med gurkbitar och citronskal. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar.
5. Lägg ner morotsstrimlor och fisk­­bitar i den kokande buljongen. Lägg på locket. Koka ca 3 min. Lägg i socker­ärter, koka 1 minut till. Strö på 1 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
6. Lägg räkblandningen i soppan strax före servering.

Recept från