Gräddfilspannacotta med mandelkaka och hallon

Mandelkaka som blir över kan frysas och serveras med grädde och lite sylt eller med en glasskula.

Annonsen laddas.

25 min + 5 timmar i kylen

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Låt blandningen stå och dra ca 30 min. Blanda i gräddfilen. Sila och häll smeten i glas. Låt stelna i kylen 4–5 timmar.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mandelmassa och smör i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist mjöl. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 15 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakan kallna innan den skärs i små rutor.

3. Mixa hallonen med florsocker och citronsaft i en matberedare. Låt stå i frysen till servering.

4. Garnera pannacottan med mandelkaka, hallon, hyvlad choklad och citronmeliss. Servera med hallonslush vid sidan om.

Recept från Allt om Mat