Gräddbakad fylld kyckling med västerbottenspotatis

Recept på gräddbakad fylld kyckling med västerbottens- potatis. Löken och äpplets sötma ger god smak till både kyckling och sås.

20 min + 1 h i ugn

Gräddbakad fylld kyckling med västerbottenspotatis

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda lök, vitlök, äpple, rosmarin och 1/2 tsk salt. Fyll kycklingen med hacket.
  2. Pensla kycklingen med olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg kycklingen i en gryta och häll över grädden. Lägg lock på grytan och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. Om kycklingen inte fått tillräckligt med färg så lyft av locket, sätt ugnen på grill och tillaga ytterligare ca 5 min.
  3. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Stek potatisen i smör och krydda med salt. Lägg den i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
  4. Servera potatisarna till gräddkycklingen.

Recept från