Gösfilé med pumpa, primörer och mandelpotatispuré

Rätten kan också serveras som huvudrätt och räcker då till
4 personer.

1. Salta fisken och låt stå ca 10 min. Sätt ugnen på 100°.
2. Koka smöret i en kastrull tills det blir lätt brynt och får lite nötig doft. Häll försiktigt av smöret, se till att bottensatsen inte kommer med. Låt svalna lite.
3. Putsa filéerna, dela dem på på längden längs bröstbenet som skärs bort. Torka dem med hushållspapper. Lägg fisken i en ugnssäker form och ös över smöret. Baka mitt i ugnen ca 30 min till 55° innertemperatur.
4. Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Hit går bra att förbereda.
5. Servering: Sätt ugnen på 200°. Värm fisken under folie mitt i ugnen 5 min i 200° före servering.

Recept från