Färg- och smakrika blir fiskfiléerna av paprika och balsamvinäger. Annan fisk som kan passa bra är kolja eller abborre.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g gösfilé eller annan vit fisk
1 tsk salt
1 krm peppar

Paprikablandning:

1 gul paprika
1 röd paprika
0,5 dl persilja grovhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Sky:

2 msk olivolja
4 msk balsamvinäger

Tillbehör:

kokt potatis

1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och finhacka paprikorna.
Blanda med persilja, vitlök, olja, salt och peppar.
2. Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna till jämntjocka bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
3. Fördela paprikablandningen ovanpå fisken. Häll olivolja och balsamvinäger runt om.
4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.