Gös med potatispuré och rödbetssallad

Serveras gösen som förrätt räcker den till 8 personer.

1. Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk. Vispa moset luftigt med mjölk och smör. Det blir ett rätt löst och luftigt mos.
Smaksätt med salt. Före serveringen värms moset i kastrullen och läggs upp med strimlor av knaperstekt bacon.
2. Rödbetssallad: Koka rödbetorna ca 40 min i lättsaltat vatten.
Skålla och skala mandeln, grovhacka den. Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalet medan de är varma och skiva dem tunt.
Blanda med mandeln och hackade dragonblad.
Vispa ihop vinägretten och droppa över.
3. Salta och peppra gösen på köttsidan. Stek den först på köttsidan i olivolja i het panna och sedan på skinnsidan. Lägg lock på pannan och stek ca 3 minuter tills fisken är precis genomstekt.

Recept från