Har du ingen mandolin går det lika bra att hyvla sparrisen med potatisskalare.

För 4 personer

Ingredienser

4 gösfiléer (à ca 150 g)
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Gnocchi:

400 g potatis
1 citron, rivet skal
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk salt + 0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
8 sparrisar gröna
0,5 gräslök knippa
1 msk smör
40 g parmesanost, hyvlad

Vinägrett:

1 citron, pressad saft
0,5 dl rapsolja
0,5 schalottenlök, finhackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Sparrissallad:

4 sparrisar gröna
0,5 schalottenlök, finhackad
1 msk citron pressad
1 msk olivolja
20 g parmesanost, hyvlad
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Gös med gnocchi, grön sparris och citronvinägrett

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen mjuk. Låt den rinna av och pressa genom potatispress. Blanda potatisen med citronskal, mjöl, ägg, 1 tsk salt och peppar. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Rulla ut till långa rullar och skär dem sedan i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna på mjölat bakplåtspapper. Tryck på dem med en gaffel så att de får ett mönster.
  2. Lägg gnocchin i kokande lättsaltat vatten i en gryta och låt koka 3-4 min tills de flyter upp till ytan. Ta upp och lägg gnocchin i isvatten.
  3. Vinägrett: Värm citronsaften och rör sedan i olja, lök, salt och peppar.
  4. Sparrissallad: Hyvla sparrisen tunt på mandolin. Blanda sparrisen med alla ingredienser till salladen.
  5. Krydda fisken med salt och peppar. Stek den i smör ca 3 min på varje sida.
  6. Låt gnocchin rinna av. Skär sparrisen i tunna slantar. Finhacka gräslöken. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt gnocchin. Stek dem lätt ljusbruna. Tillsätt sparris och gräslök och vänd i parmesan-osten. Krydda med 1/2 tsk salt.
  7. Fördela gnocchin på tallrikar och lägg på fisken. Fördela sparrissalladen ovanpå och ringla citronvinägrett runt om.

 

Här kan du beställa en mandolin på BonShop!