En mustig inläggning som med två dygns lagring i kylen mognar till full arom. Därefter har du en glöggsill som håller gott och väl en vecka i kylen.

För 6 person(er)

Ingredienser

2 burk inläggningssill
0,67 dl rödlök finhackad
10 kryddnejlikor hela

Lag:

2 dl starkvinsglögg
1 dl balsamvinäger
3,5 msk råsocker eller strösocker

Garnering

finstrimlad sallad eller purjolök

Glöggsill – gör så här:

  1. Två dygn före: Blanda ingredienserna till lagen och värm den en aning så att sockret smälter. Låt den svalna. Lägg lök och kryddnejlikor i en glasburk med lock, spola av sillfiléerna och lägg dem hela i burken.
  2. Slå över lagen och se till att den täcker sillen, sätt på lock och låt den stå i kylen att mogna i minst 2 dygn.
  3. Skär inför serveringen sillen i vackert, lite sneda bitar, lägg upp på fat, skeda över en aning av lagen och garnera med finstrimlad salladslök.
Fler recept med: Fest, Fisk, Jul, Övrigt