Recept på ett supergott tilltugg på gorgonzola till glöggen. Saltrostade mandlar finns att köpa färdiga. Eller rosta sötmandlar i lite olja och salt tills de får fin färg.

För 8 personer

Ingredienser

150 g gorgonzolaost
8 små pumpernickelrundor
16 mandlar saltrostade
1 msk persilja finhackad

Syltad rödlök:

1/4 rödlök liten
1/4 dl rödvinsvinäger
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

20 min

Gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök – gör så här:

  1. Syltad rödlök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda ­vi­näger, socker och vatten i en ­kastrull och låt koka upp. Lägg lökklyftorna i lagen och låt koka ca 30 sekunder. Ta kastrullen från plattan och låt löken svalna i lagen.
  2. Skär osten i bitar och lägg den på pumpernickeln. Lägg på mandlar och persilja. Låt löken rinna av och lägg den på osten precis före servering.