Gorgonzola i sesamskal

Sesamfrön bidrar här med en angenäm lite nötig smakupplevelse.

1. Pajdeg: Kör snabbt ihop degen till pajskalet i matberedare.
Tryck ut degen i dubbla aluminiumformar för stadgans skull. (Grädda i enkla formar.) Täck och ställ kallt minst en halvtimme.
2. Sätt ugnen på 225°. Nagga pajerna i botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen 10 minuter.
3. Fyllning: Kör snabbt ihop kesella, ägg, gorgonzola i mindre bitar och salt i matberedare. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen.
4. Dela päronen i fyra klyftor. Skär bort kärnhuset och skiva päronen tunt. Placera skivorna omlott i ett vackert mönster ovanpå fyllningen. Pensla med smält smör.
5. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 25 minuter tills äggstanningen stannat.

Recept från