Gnocchi med svamp och spenat

Recept på gnocchi med svamp och spenat. Snabbt som tusan kommer middagen på bordet.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g skogschampinjoner
500 g färsk gnocchi
1 dl lättcrème fraiche
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
150 g spenat

Tillbehör:

100 g rökt skinka i tunna skivor
salt, olivolja, svartpeppar

15 minuter

Gnocchi med svamp och spenat — gör så här:

  1. Skär champinjonerna i skivor om de är stora. Stek dem i en torr stekpanna ca 2 min, så att svampen släpper sin vätska och får lite färg. Strö på 2 krm salt och tillsätt 1 msk olivolja.
  2. Sänk värmen till medel, blanda ner gnocchin och fräs ca 1 minut. Tillsätt crème fraiche, vatten och buljongtärning och låt småputtra ca 5 min. Krydda med 2 krm peppar.
  3. Blanda ner spenaten och låt alltsammans sjuda ca 2 min. Bräck eventuellt skinkskivorna i 1/2 msk olja eller servera dem som de är till gnocchipannan.

Recept av Charlotte Jenkinson