Glutenfritt matbröd

Lättbakat glutenfritt bröd som ­är gott att rosta.

15 min + 1 timme jäsning + 30 min i ugn

1. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Lägg jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Blanda ner fiberhusk, linfrön, bovetegryn, olja, ­honung och salt.

2. Blanda ner majsmjöl och finmix till en relativt fast men kladdig deg. Täck med bakduk och ställ att jäsa på varm plats ca 30 min.

3. Pensla två 1-litersformar med olja. Fördela den jästa degen i ­formarna och låt dem jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Ställ in bröden på nedersta ­falsen i den heta ugnen.  Stäng luckan och sänk värmen till 200 grader. Grädda ca 30 min, till en inner­temperatur på 98 grader. Stjälp upp de gräddade bröden och låt dem ­svalna på galler.

Recept från