Glutenfria scones med choklad – servera som frukost eller till eftermidaggsfikat

Ett recept på glutenfria scones med choklad. Hittar du inte chokladknappar går det lika bra att använda hackad choklad.

20 + 20 min i ugnen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret. Tillsätt vätskan och blanda snabbt ihop tills allt blandats ordentligt. Tillsätt chokladknapparna. Låt degen stå och svälla ca 5 min.
  2. Klicka ut degen i åtta bitar till ­runda bullar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt sconesen svalna på galler. ­Servera dem ljumna med till ­exempel jordnötssmör.

Vi rekommenderar den här från Kökets Favoriter till dina scones: Se fin bakbunke här!

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från