Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning

Recept på glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning. Spröda kakor med smak av kardemumma. Gör gärna dubbel sats och frys in.

För 12 kakor:

Ingredienser

3 dl mandelmjöl
2 dl majsstärkelse Maizena
0,75 dl marsánpulver
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm kardemumma stött
100 g smör rumsvarmt
0,5 dl rabarber- och jordgubbssylt se recept

10 minuter + 10 minuter i ugn

Glutenfria mandelgrottor med rabarber- och jordgubbsfyllning — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i tolv bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i pappersformar. Gör en liten fördjupning och lägg i sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna på galler.

Rabarber- och jordgubbssylt

15 minuter
En snabbgjord sylt som passar perfekt till fyllning men också till plättar och pannkakor.

Till ca 5 dl:

  • 200 g jordgubbar
  • 200 g rabarber
  • 400 g syltsocker

Gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna. Ansa -rabarbern. Skär jordgubbar och rabarber i skivor och blanda med sockret i en kastrull.
  2. Låt koka upp under omrörning. Koka sylten ca 5 min. Skumma väl. Häll upp sylten i väl rengjorda glasburkar.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson