Glögg-”dagens”

Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mousserande glögg. Glöggsmaken känns igen, men här serveras den kall och bubblande.

För 15 glas

Ingredienser

Det här behövs till 1 liter:

1 pomeransskal, torkat
1 bit ingefära, torkad
2 bitar kanel, hel
5 kryddnejlikor
2 tsk kardemummakärnor, grovstötta
2 dl portvin
1 flaska rödvin
1-1,5 dl råsocker
1 dl russin

Till servering:

mandel, skållad och skalad
russin

20 min

Glögg-”dagens” – gör så här:

  1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och kryddor. Värm utan lock ca 20 min, det ska inte koka.  Kyl och sila sedan bort kryddorna.
  2. Häll ½ dl vinlag i ett glas med mycket is. Toppa med 1 dl Sprite.
Fler recept med: Övrigt