Vildsvinsskav på muurikka, en stor panna som kan ställas på grillen eller över öppen eld.

För 4 personer

Ingredienser

600 g tunt skivad bog av vildsvin eller vildsvinsskav
1 stor rödlök
150 g kantareller
1 msk smör
1/2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1/2 msk Maizena majsstärkelse
1 dl svarta vinbär
600 g kokt mandelpotatis

Garnering

2 msk hackad bladpersilja

20 min

Glödstekt vildsvinsskav med kantareller, lök och svarta vinbär – gör så här:

  1. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna.
  2. Stek köttet i smör och olja i en muurikka, wok eller stor stekpanna. Tillsätt lök och kantareller och låt steka med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda i vatten och grädde. Låt puttra ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten.
  4. Blanda ner vinbären och redningen i pannan och låt koka 1 minut. Halvera potatisen och blanda ner i pannan. Garnera med persilja och servera.
Fler recept med: Buffé, Fredagsmat, Grilla, Svenskt