Glasstårta till påsk

Recept på glasstårta med grönsaksland. Supergod glass utan glassmaskin! Smaken påminner om glassen cookies n’cream. Äggvitor går bra att frysa.

För 8 personer:

Ingredienser

3 äggvitor
5 dl vispgrädde
6 äggulor
2 dl florsocker
0,5 tsk vaniljpulver

Garnering:

1 paket Oreo cookies (ca 154 g)
marsipan, olika färger

15 minuter + 6 timmar i frys + 15 minuter upptining + tid att göra marsipangrönsaker

Glasstårta till påsk — gör så här:

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig, nästan fast, i en annan bunke. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker i en tredje bunke ljust och pösigt.
  2. Vänd ner grädde och äggviteskum i äggulepöset.
  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm med hög kant, och ställ in i frysen ca 6 timmar.
  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 15 min före servering. Mixa kexen och strö smulet över glassen. Garnera med marsipangrönsaker.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt, Påsk