Glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime

Recept på glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime. Denna superenkla glasstårta mixas bara ihop och förvaras färdig i frysen.

För 8 bitar:

Ingredienser

750 g jordgubbar frysta, osockrade
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde + 3 dl
200 g choklad vit
2 ägg
1 lime

Garnering:

jordgubbar
lime

20 minuter + 4 timmar i frys + 20 minuter i rumstemperatur

Glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime — gör så här:

  1. Mixa frysta jordgubbar, socker och 3 dl grädde i matberedare. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ in i frysen under tiden du gör den vita glassen.
  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vispa choklad, ägg och 3 dl grädde med elvisp till en krämig smet. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i smeten.
  3. Häll chokladsmeten över jordgubbsglassen i formen och frys in ca 4 timmar.
  4. Ta fram och temperera glasstårtan i rumstemperatur ca 20 min före servering. Garnera med jordgubbar och lime.

Recept av Viktoria Buskqvist

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt