Glasspinnar med smultronrippel

Recept på glasspinnar med smultronrippel. Len och krämig glass med sötma av solmogna smultron. Passar både stora och små.

För 10 glassar:

Ingredienser

5 dl vispgrädde
0,5 tsk vaniljpulver äkta
1 burk kondenserad mjölk sötad, (397 g)

Smultronrippel:

250 g smultron
0,5 dl rårörsocker

20 minuter + 5–6 timmar i frys

Glasspinnar med smultronrippel — gör så här:

  1. Rippel: Häll smultron och socker i en kastrull och koka upp. Låt bären sjuda ca 10 min. Sila genom en finmaskig sil till en slät puré. Låt kallna.
  2. Vispa grädden med vaniljpulvret. Vänd ner den kondenserade mjölken. Blanda ner smultronrippeln försiktigt i smeten.
  3. Fyll glassformar med smeten. Frys  5–6 timmar.

Recept av Alexandra Vikström