Glass-sandwich med rabarber

Recept på glass-sandwich med rabarber. Om man vill göra det extra enkelt kan man riva chokladen över i stället för att smälta och doppa kexen i choklad.

 

1 timme + 5 timmar i frys

Gör så här:

  1. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och 3/4 dl socker. Sjud utan lock tills rabarbern mjuknat. Låt kallna.
  2. Vispa grädden till fast skum. Vispa äggulor och 1/2 dl socker fluffigt. Vispa upp äggvitan. Rör ner rabarbern i äggulesmeten. Vänd ner grädde och äggvita.
  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Frys den ca 5 timmar.
  4. Garnering: Hacka och smält de båda chokladsorterna i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kexen eller utstansade rundlar ur smörgåsrån i choklad och låt stelna i frysen.
  5. Stansa ut rundlar av glassen, ca 6 cm i diameter. Lägg glassen mellan två kex. Ställ bakelserna i frysen.

 

Recept från