Glass med konjaksfikon och valnötsmaräng

En kärleksfullt komponerad dessert där jag blandar allt gott i ett glas. Visst kan du byta ut glassen mot just din favorit eller fikonen kanske du ersätter med någon annan exotisk frukt. Det viktiga är just blandningen, den kalla glassen, den fräscha frukten, de starka dropparna och överst den söta, lena marängen. Jag kallar det en livsbejakande avslutning.

1. Sätt ugnen på grill.

2. Skär fikonen i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och häll på konjaken.

3. Hacka valnötterna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i sockret och rör ner nötterna.

4. Lägg glassen i botten på glas. Packa den hårt. Lägg fikonen ovanpå och häll över konjaken. Toppa med marängen.

5. Sätt in glasen i övre delen av ugnen. Låt marängen få lite färg. Det tar 1-2 minuter. Passa noga. Servera direkt.

Recept från