Glass med bär, dulce de leche och kanderade nötter

Recept på glass med bär, dulce de leche och kanderade nötter. Kolasåsen som blir över kan sparas i kylen ca 3 veckor.

För 4 personer

Ingredienser

250 g blandade bär, t ex röda vinbär, blåbär, hallon eller jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2 dl nötter, t ex valnötter, hasselnötter
2 msk lönnsirap
1 msk rapsolja

Tillbehör

1 paket vaniljglass (1/2 liter)
2 dl minimaränger

1 timme

  1. Ta av papperet och ställ burken i en kastrull. Häll på vatten så det täcker. Låt koka ca 40 min. Ta upp och låt svalna.
  2. Grovhacka nötterna. Stek i sirap och olja i en stekpanna under omrörning till fin färg. Låt kallna på bakplåtspapper.
  3. Skeda upp glass i glas och fördela bären. Ringla över kolasås och strö på nötter och maränger. Servera genast.
Fler recept med: Övrigt