Förbered gärna grönsakerna och räkorna, men servera genast när nudlarna tillsatts.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 msk sesamfrön gärna oskalade
300 g räkor med skal
100 g broccoli
0,5 mango
100 g glasnudlar
1 dl ärter frysta

Marinad:

0,5 spansk pepparfrukt hackad
1 vitlöksklyfta liten, pressad
1 msk ingefära riven. färsk
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
2 tsk risvinäger

tillbehör:

4 bröd skivor

Glasnudlar med räkor och mango

  1. Rosta sesamfröna i torr het stekpanna, ställ åt sidan.
  2. Skala räkorna. Dela broccolin i små buketter och förväll i kokande vatten ca 30 sekunder. Häll av och spola buketterna i kallt vatten. Skala mangon med vass kniv. Skär loss fruktköttet från
    ena sidan av kärnan, och skiva det tunt. Lägg räkor, broccoli och mango i en rymlig serveringsskål.
  3. Rör ihop marinaden och häll den över räk- och grönsaksblandningen.
  4. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen, lägg i ärterna de sista sekunderna. Häll av i durkslag. Klipp med kökssaxen i nudlarna så blir de lättare att äta.
  5. Blanda med räkorna, strö över sesamfrön och servera genast.