Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja

Recept på glasnudelwok med  räkor och dressing av brynt smör och soja. Denna rätt är glutenfri och får härligt nötig smak av det brynta smöret. Hacka gärna ner en chili eller servera chilisås till.

För 4 personer:

Ingredienser

1 burk räkor handskalade (550 g/300 g avrunnen vikt)
100 g smör
1 dl soja japansk
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g vitkål
200 g glasnudlar
450 g wokblandning fryst
1 msk olivolja
1 kruka koriander

20 minuter

Glasnudelwok med räkor — gör så här:

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det har fin färg och doftar nötigt. Tillsätt sojan.
  2. Skala och tunnskiva lök och vitlök. Ansa och strimla vitkålen.
  3. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Stek wokblandningen i olja ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och
    kål och woka ytterligare ca 3 min.
  5. Blanda ner nudlarna med soja-smöret. Låt räkorna rinna av och blanda ner dem i nudlarna. Garnera med koriander.

Recept av Jeanette Pettersson