Färskpotatis i aluminiumpaket med smak av vitlök, tikka masalapasta, mango chutney och rosmarin. Foliepaket är ett praktiskt sätt att tillaga färskpotatis på grillen.

För 8 personer

Ingredienser

1,6 kg färskpotatis
16 vitlöksklyftor
0,75 dl tikka masala-pasta
0,75 dl olivolja mild
3 msk mango chutney
3 msk smör, rumstempererat
8 rosmarinkvistar
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald

Grillad färskpotatis – gör så här:

  1. Skrubba potatisen i ljummet vatten. Picka skalet på potatisen med en gaffel. Skala och krossa vitlöksklyftorna.
  2. Vispa samman tikka masala-pasta, olja, chutney och smör till en jämn smet. Blanda i potatisarna och se till att de blir ordentligt insmorda.
  3. Riv 8 stora bitar aluminiumfolie. Fördela potatisen med marinaden mitt på foliearken. Lägg vitlöksklyftor och rosmarin på potatisen. Krydda med salt och peppar. Vik ihop folien till tättslutande paket.
  4. Lägg paketen på grillen och grilla dem ca 30 min tills potatisen är mjuk, prova med provsticka. Paketen kan också tillagas på plåt i ugnen i 225° 35-40 min.