Mjuk citronkaka

Mjuk citronkaka med glasyr – blir bara godare om den får stå till sig ett par timmar för att bli riktigt tung och citronmättad.

Glaserad citronkaka  Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Glaserad citronkaka

Ingredienser 1 15 skivor

Mjuk citronkaka
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl, (210 g)
1 tsk bakpulver
150 g osaltat smör
1 citron, rivet skal
2 1/2 dl rörsocker, fint
Glasyr
1 dl strösocker
1 citron, pressad saft

Tillagning: 10 min+45 min i ugn

Mjuk citronkaka

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggpöset tillsammans med smör och citronskal. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter.
2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.
3. Blanda citronsaft och socker.  Häll glasyren över den nybakade kakan och låt den kallna i formen.

Recept från