Glace au four med punsch och jordgubbar

En toppig variant på glace au four där marängen bränns med brännare. Vill man kan man ändra formen och göra den plattare, då kan den brännas av i ugn.

30 min + 1 timme i frys

1. Halvtina glassen och blanda med 2 msk punsch. Klä en bunke eller skål, ca 1 1/2 liter, med plastfolie och fyll den med glass. Ställ i frysen.

2. Mät formen och skär ut rätt storlek på tårtbottnen.

3. Vispa upp äggvitorna och tillsätt citronsaft samt hälften av sockret. Fortsätt vispa och tillsätt resterande socker under vispningen. Marängsmeten ska vispas fast.

4. Häll 2 msk punsch på tårtbottnen. Ta glassen ur frysen och vänd den upp och ner på bottnen.

5. Bred marängsmet över och pudra på florsocker. Bränn av marängen med en liten gasolbrännare. Servera med färska jordgubbar.

Recept från