Giovarlakia – frikadeller med ris

Den goda buljongen fångas upp med brödet som alltid serveras till.

1. Blanda köttfärs, ris, lök, persilja, citronsaft, äggvita, salt och peppar väl i en bunke. Rulla ca 20 frikadeller.
2. Blanda smör, olja och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Ta grytan från plattan. Tillsätt ris och buljongtärningar. Rör om.
3. Lägg i frikadellerna. Sänk värmen. Sjud frikadeller och ris sakta under lock 20 min.
4. Vispa äggvitan i en bunke 2 min tills den skummar något. Tillsätt gulorna och vispa ytterligare 2 min. Vispa i citronsaften droppvis.
5. Häll av 4 dl buljong  i ett litermått. Vispa ner buljongen i en tunn stråle i äggvispet. Häll tillbaka buljongen i grytan.
6. Värm och servera med grekisk sallad och bröd.

Recept från