30 min + 15 min i ugn
Gifflarna smakar bäst om de serveras varma. Lagar du till många kan de förberedas dagen innan.

För 20 gifflar

Ingredienser

1 smördegsplattor frysta
100 g kryddost
50 g valnötter
1 ägg
1 tsk kummin
1 tsk flingsalt

1. Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Riv osten och grovkrossa valnötterna.
2. Skär plattorna mitt itu i kvadrater. Kavla ut dem till dubbel storlek och skär dem mitt itu på diagonalen till trekanter. Pensla med ägg.
3. Lägg ost och nötter på den breda ändan och rulla ihop. Fäst den sista snibben underst så att den inte jäser upp. Lägg gifflarna på en plåt med bakplåtspapper. Hit kan du förbereda och förvara i kylen.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla gifflarna och strö på kummin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera gifflarna nygräddade.