En riktigt god GI-tårta med kräm på cashewnötter och hallon i botten. En tårta utan socker som passar dig som följer GI.

För 10 bitar

Ingredienser

Tårtbotten:

1,5 dl cashewnötter osaltade
1,5 dl torkade aprikoser
1,5 dl torkade fikon
2 tsk citron
1 tsk kanel eller kardemumma

Cashewkräm:

3 dl hallon färska eller frysta
1 dl cashewnötter osaltade, naturella
0,5 dl torkade aprikoser och fikon

Dekoration:

3 plommon
1 mango eller 2 nektariner
150 g hallon färska eller frysta
1 klementin
1 kiwi
5-6 physalis

GI-tårta – gör så här:

  1. Blötlägg cashewnötter och fikon över natten. Även cashewnötterna till krämen i en egen skål.
  2. Häll av vattnet och kör blandningen i mixer. Smaksätt med citron, kanel och/eller kardemumma.
  3. Lägg upp blandningen på ett tårtfat, forma till en rund tårtbotten.
  4. Mixa cashewkrämen med hallon och aprikoser/fikon.
  5. Bred över cashewkrämen. Dekorera fritt med frukt och bär före servering.