DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED Söndag

GI-bröd med quinoa och dinkel

Det här brödet går snabbt och enkelt. Dela upp gröten och brödet.

Du behöver också en muffinsform för 12 muffins eller 12 stora muffinsformar av papper.  

Annonsen laddas.

1. Blötlägg dinkelkornen över natten. Häll quinoagrynen i en liten kastrull,
häll på vatten och salt. Koka upp och låt sjuda i hop till en gröt i 3-5
minuter. Rör i gröten då och då. Ta av från värmen och låt svalna.
2. Om du använder pappersformar, ställ dem på en plåt. Om du använder en
muffinsform, smörj med lite olja. Värm ugnen till 225 grader.
3. Blanda mjöl, havregryn och salt. Värm vattnet till 37 grader och rör ut
jästen i vattnet, lite i taget. Blanda ner mjölbandningen, gröten och
dinkelkornen och rör till en jämn smet.
4. Klicka smeten i formarna och fördela den jämnt. Grädda bullarna i 20-25
minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna under bakduk.
Tips: Grötbullar bakade av quinoagröt innehåller lite mer protein.
Quinoaflingor ser ut som pyttesmå havregryn. Självklart kan du baka grötbullar
av annan överbliven gröt, som havre-grynsgröt.

Recept från Allt om Mat