Getostsnurror med paprikamarmelad

I stället för smördegssnurror kan du skiva ciabattabröd, breda på getostkrämen och gratinera dem ca 10 min i 225°. Bra att servera som tilltugg att ta med handen.

1. Snurror: Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 3 lika stora delar.
Blanda samman chèvreost, pressad vitlök, kesella, salt och peppar till en smet. Fördela blandningen på degbitarna. Rulla ihop dem och skär ca 2 cm tjocka bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 min tills de fått lite färg.
2. Paprikamarmelad: Skala och finhacka löken. Ansa och strimla paprikorna. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Hetta upp olja i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull och fräs lök, paprika och jalapeño på medelgod värme utan att de tar färg ca 2 min.
Häll på socker och låt det smälta ca 1 min. Tillsätt vin, vinäger och salt och låt alltsammans puttra ca 15 min tills det mesta av vätskan kokat bort.
3. Servera snurrorna helst lite varma med ljummen paprikamarmelad.

Recept från