I Norditalien äter man ost med mostarda, som är en specialitet i form av senaps- och sockerinlagda frukter. Fruktens sötma och senapens styrka ger en egensinnig brytning till den syrliga getosten.

För 20 person(er)

Ingredienser

5 dl strösocker
5 dl vatten
200 g kumquat
3 msk colman's senapspulver

SERVERING

500 g getost

1. Koka samman socker och vatten 5 min utan lock.
2. Tvätta och halvera kumquaten. Koka dem i lagen 15 min. Ta upp frukten.
3. Koka ihop lagen ca 5 min till halva vätskemängden. Vispa ner senapspulvret.
4. Lägg frukten och den varma lagen i en väldiskad glasburk med lock och ställ den kallt minst två dygn före servering.
5. Skär getosten i tårtbitar à 25 g och lägg dem i skedar eller små skålar. Lägg på mostarda och sockerlag.