Recept på getostfyllda melonrullar. Ostrullen kan förberedas och läggs ihop strax före serveringen. Som tillbehör serveras en balsamreduktion (crema di balsamico).

För 8 person(er)

Ingredienser

0,5 melon cantaloupe

Fyllning:

200 g getost
1 msk timjan hackad, färsk
2 msk pinjenötter rostade

Endiver:

2 endiver
1 msk olivolja
1 msk råsocker
1 krm salt

Garnering:

rostade pinjenötter, Creme de balsamico, gräslöksstrån

Getostfyllda melonrullar  – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skiva melonen mycket tunt i så stora skivor som möjligt. Låt skivorna torka på en handduk till strax före servering.
  2. Fyllning: Skär bort kanterna på getosten. Mosa den och blanda med timjan och pinjenötter.
  3. Endiver: Skär endiverna i 1/2 cm tjocka ringar. Stek dem hastigt på hög värme i olivolja och råsocker. Smaka av med salt.
  4. Servering: Lägg melonskivorna omlott, som ett taktegel på plastfolie, ca 15×30 cm. Forma getostblandningen till en lika lång rulle och lägg den på övre delen av melonbädden. Rulla ihop till en tät rulle med hjälp av plastfolien. Skär rullen i 8 bitar.
  5. Fördela endiven på tallrikarna. Lägg ostrullen ovanpå. Garnera med rostade pinjenötter, balsamreduktion och några gräslöksstrån.

getostfyllda meloner

Fler recept med: Övrigt, Smårätter