Getostfyllda melonrullar med stekta endiver, rostade pinjenötter och balsamreduktion

Ostrullen kan förberedas och läggs ihop strax före serveringen. Som tillbehör serveras en balsamreduktion (crema di balsamico) som numera finns färdig i små plastflaskor. Den som önskar reducerar balsamvinäger till simmig konsistens.

1. Skala, kärna ur och skiva melonen mycket tunt i så stora skivor som möjligt. Låt skivorna torka på en handduk till strax före servering.
2. Fyllning: Skär bort kanterna på getosten. Mosa den och blanda med timjan och pinjenötter.
3. Endiver: Skär endiverna i 1/2 cm tjocka ringar. Stek dem hastigt på hög värme i olivolja och råsocker. Smaka av med salt.
4. Servering: Lägg melonskivorna omlott, som ett taktegel på plastfolie, ca 15×30 cm. Forma getostblandningen till en lika lång rulle och lägg den på övre delen av melonbädden. Rulla ihop till en tät rulle med hjälp av plastfolien. Skär rullen i 8 bitar.
5. Fördela endiven på tallrikarna. Lägg ostrullen ovanpå. Garnera med rostade pinjenötter, balsamreduktion och några gräslöksstrån.

Recept från