Varm getostbakelse med lingon och kola

Vill du variera kan du servera hjortronmylta till.  

För 6 personer:

Ingredienser

0,5 citron
300 g getost mjuk, utan kant
3 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl mandelspån

Tillbehör:

2 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk
1 dl lingon rårörda

15 minuter + 20 minuter i ugn

Varm getostbakelse med lingon och kola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet.
  2. Lägg citronskalet i en matberedare med getost, ägg, socker och grädde. Mixa tills det blir slätt. Häll smeten i sex ugnssäkra portionsformar eller en stor form, ca 15 x 20 cm.
  3. Strö över mandeln och grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min, tills den har stannat. Stor form gräddas ytterligare 15 min.
  4. Vispa grädden och blanda med den karamelliserade mjölken.
  5. Servera getostkakan direkt med kolagrädde och rårörda lingon.

Recept av Cecilia Hansson