Gelo di melone – gelé på vattenmelon

För att lyckas med gelén som serveras som en relativt fast pudding är det viktigt att använda färsk, ordentligt mogen vattenmelon.

Ingredienser 8 pers

2 1/1 kilo vattenmelon
1 msk citron, pressad
3 dl gelésocker
Garnering
, mörka chokladdroppar eller riven mörk choklad
, ev. ätliga blommor

Tillagning: 20 min + 2 timmar att stelna

1. Skär bort skalet på melonen och ta bort kärnorna. Mixa fruktköttet med mixerstav och passera genom en sil. Mät till 1 liter saft.
2. Koka upp saften i en kastrull tillsammans med socker och citronsaft. Låt koka häftigt ca 30 sekunder. Häll upp i portionsglas och låt svalna. Ställ gelén i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
3. Ta fram gelén ca 20 min före servering. Garnera med choklad och eventuellt ätliga blommor och servera.

Recept från