Gazpacho (recept av Årets kock Johan Backeus)

Recept på gazpacho av Johan Backeus. Soppan kan förberedas dagen före festen. Garnera vid servering.  

För 10 personer:

Ingredienser

5 tomater
1 bit gurka (ca 10 cm)
0,5 röd paprika
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 msk sherryvinäger
1 tsk salt

Garnering:

finhackad paprika och gurka
olivolja

15 minuter

Gazpacho – gör så här:

  1. Skär tomater och gurka i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Mixa alla grönsaker i en mixer.
  2. Sila soppan och blanda med olja och vinäger. Krydda med salt.
  3. Garnera soppan med finhackade grönsaker och olja.

 

Kryssa med Årets Kock Johan Backéus

kryssning årets kock

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN till ett härligt dygn till sjöss 22-23 april!

Tillsammans njuter vi av ett dygn fyllt av:

  • God mat och dryck
  • Spännande möten
  • Härlig matinspiration.
  • En unik trerättersmeny specialkomponerad av ÅRETS KOCK JOHAN BACKÉUS exklusivt för Allt om Mat och endast vid detta tillfälle. 

Läs mer och boka här!

 

Fler recept av Johan Backeus: