Lotta Bäckströms smakrika och vackra gazpacho på paprika, toppad med räkor och kräftstjärtar från boken "Himlagott med buféer".

För 6 pers som förrätt

Ingredienser

500 g plommontomater
0,5 gurka skalad och grovhackad
1 schalottenlök
1 kinesisk vitlök, hackad
3 rostade paprikor
2 msk sherryvinäger
0,5 dl olivolja
20 cl grönsaksbuljong
1 msk paprikakrydda
1 nypa kajennpeppar
4-6 tabasco droppar
6 worcestershiresås droppar
salt

Topping:

1 tomat
gurka 5 centimeter
100 g skalade räkor
150 g kräftstjärtar
1 msk färsk timjan

Gazpacho med smak av paprika – gör så här:

  1. Mixa grönsakerna. Tillsätt sedan vinäger, olivolja och grönsaksbuljong.
  2. Tillsätt kryddor, tabasco och worcestersås. Smaka av med salt.
  3. Finhacka tomaten och gurkan till toppingen. Häll upp soppan i glas och garnera med räkor och kräftstjärtar.
  4. Toppa soppan med grönsakerna och färsk timjan.