Recept på gazpacho med räkor. Svalkande och het på samma gång! Strö över lite chiliflakes vid servering.

För 12 små glas

Ingredienser

Gazpacho med räkor

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
1/2 gurka
4 tomater, mogna
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk vit balsamvinäger
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

500 g räkor med skal
12 gräslöksstrån

20 min

Gazpacho med räkor – gör så här:

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och grovhacka gurkan. Grovhacka tomaterna.
  2. Mixa grönsakerna med mixerstav. Smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt fram till serveringen.
  3. Skala räkorna. Fördela soppan i glas. Lägg några räkor i varje glas och häng en på kanten. Stick ner gräslöksstrån och servera.