Gazpacho i glas med chorizogrissini

Recept på gazpacho i glas med chorizogrissini. En perfekt gazpacho görs med  fräscha grönsaker, en kall kyl, och riktigt god olivolja.

1 timme + 50 minuter jäsning  + 12-14 minuter i ugn

  1. Grissini: Finhacka salamin. Stek den knaprig i en stekpanna. Låt kallna. Finriv osten.
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt chorizo, ost, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 32 bitar. Forma till 25 cm långa pinnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och jäs  övertäckta ca 10 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt kallna på galler.
  4. Gazpacho: Lägg paprikorna i en matberedare. Skär tomaterna i mindre bitar. Ansa och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftan. Kärna ur chilin.
  5. Lägg tomater, lök, vitlök och chili i matberedaren och mixa slätt. Tillsätt olja, vinäger och salt. Späd med vattnet till lagom soppkonsistens. Ställ i kylen så att den blir riktigt kall.
  6. Servera gazpachon i glas med grissinin till.

 

Recept från