I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 portioner

Ingredienser

0,5 gurka
1 grön paprika
600 g tomater
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor hackade
1 skiva dagsgammalt vitt bröd
3 msk sherryvinäger
1 msk olivolja
7 dl hönsbuljong, kall
salt
tabasco

1/Skala gurkan och skär alla grönsakerna i mindre bitar.

2/ Mixa grönsakerna till fint hack. Tillsätt brödet i mindre bitar, vinäger, olja och buljong. Fortsätt mixa till en slät soppa. Smaka av med tabasco och salt.
Låt smakerna mogna och soppan bli riktigt kall i kylen, några timmar eller över natten.

3/Häll upp soppan i glas, lägg i isbitar och strö över lite hackad paprika i olika färger. Eller gör olivisbitar: frys in mandel- eller sardellfyllda oliver som iskuber.

Tips: För att få rätten lite mer matig kan du bryna brödbitar i olivolja i en stek-
panna och strö över soppan.

Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt, Söndag, Soppa