Gazpacho

En kall grönsakssoppa är kvällens förrätt och kan göras ett dygn i förväg. Se bara till att du har lämpligt kärl att frakta den i.

1. Smula ner brödet i en skål. Värm vatten och buljongtärning i en kastrull tills buljongen löst sig. Låt buljongen svalna lite och häll den över brödet. Låt blandningen vila ca 10 min.
2. Skålla tomaterna i kokande vatten några sekunder så att skalet lossnar. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalet. Skär tomaterna i bitar och lägg i en matberedare.
3. Skala gurkan och skär den i bitar. Kärna ut paprikan och skär i bitar. Lägg gurka och paprika i matberedaren. Tillsätt det blötlagda brödet samt buljongen och mixa alltsammans till en slät soppa.
4. Häll över i en skål och blanda ner vitlök, vinäger, tomatpuré, salt och tabasco. Finstrimla salladslökarna och blanda ner dem.
5. Förvara soppan kallt tills den ska serveras. Brödtärningar kan stekas i olivolja i förväg och tas med i plastpåse eller plastburk.

Recept från