En spansk soppa gjord på solmogna tomater och andra nyskördade grönsaker, som serveras kall. Bjud knäckebröd med Keso och hackad gräslök till.

För 2 person(er)

Ingredienser

3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 tomater
1 gurka liten grön (250 g)
1 gul lök liten
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
3 dl tomater passerade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 limefrukt skal och saft
0,5 msk olivolja

Tillbehör

4 hårt bröd bitar
150 g keso naturell
1 msk gräslök hackad

1. Koka upp vatten och buljongtärning och låt kallna. Skär en tomat, hälften av gurkan, skalad lök och vitlök i bitar.
2.Halvera paprikan, ta bort kärnorna och skär ena halvan i bitar.
3. Lägg ner grönsaksbitarna och buljongen i en matberedare och kör dem till en puré. Blanda med passerade tomater. Krydda med salt, peppar, limeskal, limesaft och olja.
4. Skär de återstående grönsakerna i små tärningar till garnering.
5. Servera med knäckebröd, Keso och gräslök

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Smalt, Soppa, Vegetariskt